fbpx

Велико Търново /Видео/

Ноември месец (2019) посетихме Велико Търново за да направим поредната разходка из любимият ни град в България. За съжаление времето не беше с нас и беше малко по-мрачно и студено от обикновено, но това не ни спря да обиколим крепостта Царевец и паметника Асенeвци. Заснехме няколко кадъра и сега по време на извънредно положение, най-накрая успяхме да ги обединим в едно кратко видео. Надяваме се да ви хареса.

Царевец

Царевец е хълм във Велико Търново, както и едноименна крепост в средновековния Търновград. Крепостта е разположена е в близост до стария град на Велико Търново. Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185 – 1393), когато Търново е столица на царството. През Средновековието хълмът, на който се намира, е изцяло застроен с жилищни и административни постройки.

Царевец е сред Стоте национални туристически обекта, има печат на БТС.

Паметник „Асеневци“

Паметникът „Асеневци“ (известен още като „Паметникът на Асеневци“, „Конниците“) е монументален паметник във Велико Търново, посветен на българските царе Асен, Петър, Калоян и Иван Асен II. Паметникът се намира в местността Боруна, в подножието на Света гора, на скалистия нос на един от завоите на река Янтра, създаващ усещането за естествен амфитеатър. В непосредствена близост до него са Държавната художествена галерия „Борис Денев“ и Стамболовият мост. Адресът е ул. „Александър Стамболийски“, Велико Търново.

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image