fbpx
Въжен мост "Лисиците" снимка с дрон

Въжен мост ”Лисиците”

Дълго време не бяхме писали в блога, а и честно казано почти не ни остава време. Съвсем наскоро имахме възможността да посетим най-дългият въжен мост в България, а именно този край село Лисиците.

Въжен мост "Лисиците"
Въжен мост „Лисиците“

Моста се намира близо до Кърджали. Пътя започва от западната част на село Широко поле, като се поема по черен асфалтов път, който по-късно си става само ”черен”. Може да се продължи около 2 км напред с лек автомобил и да се остави, където намерите за добре. От там следва разходка около 15-20 минути (възможно и повече в зависимост от темпа на ходене). Стига се до железопътна линия, която трябва да се пресече:

Железопътна линия преди мост за село Лисиците
Железопътна линия преди мост за село Лисиците

Малко след това продължава пътечката, по която може да видите местни жители да продават различни неща – от тиквички и грах до бира и вафли. А малко след това е и саимят мост. Дълъг е 258 м и е единствената връзка към село Лисиците. От другият бряг се открива страхотна гледка към крепост Моняк.

Крепост "Моняк"
Крепост „Моняк“

Можете да се остане за кратък пикник или разходка до самото село. Ако все пак не ви се разхожда до тази локация и просто искате да видите снимки на това място, разгледайте галерията.

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image