fbpx

Ден 1: Да обиколиш България за 14 дни

Перперикон

Първото място на което се отбихме беше Перперикон. За тези от вас, които не са запознати, Перперикон е ранноисторически, античен и средновековен български каменен комплекс в Източните Родопи, състоящ се от голямо мегалитно светилище от VI – V хилядолетие пр. Хр., паметници от античността и средновековна крепост. При траките, Перперек е свещен скален град, столица и крепост с царски дворец. Можете да прочетете за пътуването ни до Перперикон на следният линк:

Перперикон – древното светилище

Ако искате да разгледате малко снимки от дестинацията, ето ги и тях:

Широка Поляна

След като обиколихме светилището, решихме да се пробваме да стигнем до въжения мост към село Лисиците. Там ударихме на греда, както и долната кора на колата, но това е друга история. В общи линии пътя до там не беше много хубав. Обаче минахме през язовир Широка Поляна и се спряхме за няколко снимки:

Кърджали

Късният следобед се насочихме към мястото където щяхме да нощуваме, а по-точно къща Карби. Запознахме се със собственичката на къщата, която се оказа много готина женица и ни насочи къде да отидем да хапнем и даде инструкции за обиколка из града. Времето не беше много подходящо за снимки, но въпреки това се пробвах.Ще трябва да се върна в града за да го снимам пак.

В края на вечерта вече бяхме изморени от дългата разходка и след като изпихме по биричка, бързо бързо заспахме.

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image