fbpx

Ден 14: Да обиколиш България за 14 дни

И така, 14-тия ден от нашата ексурзия беше изцяло отделен за (както казваме в Пловдив) – бичене на айляк. Спахме до късно, закусихме в хотела, пихме кафе, шматкахме се и така докато стигнахме до плаж Велека.

Плаж Велека се намира в Синеморец, по устието на р. Велека и един от най-прелестните плажове в България. Разположен е на изолирано място, но е изключително красив и спокоен плаж. Плажуващите могат да се къпят както в морето, така и в по-студените води на реката. Очарованието на този плаж се крие в начина, по който реката се движи успоредно на морето и после се влива в него под формата на широка ивица златист пясък. Районът е част от защитена зона, поради което е съхранил красотата си и до днес. Това местенце е комбинация от море, причудливи скални форми, златист пясък и зелени гори.

След като направихме няколко снимки с дрон, се настанихме за заслужена почивка в едно от крайбрежните заведение. И двамата с Айлин бяхме изпълнени с гордост, че успяхме да минем толкова дълго разстояние и да видим толкова много забележителности в рамките на 14 дни. Седейки на плажа се насладихме на последнините лимонади за екскурзията ни.

И така 3000 км по-късно, след множество пътувания, изкачвания, задъхвания, лимонади, подмяна на дронове и какво ли още не, беше време да се запътим към добрия стар Пловдив и да преброим магнитчетата, които бяхме събрали.

P.S. Благодаря на всички, които ни последваха и подкрепиха във фейсбук и инстаграм през цялото ни пътуване.

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image