fbpx
Снимане в домашна обстановка

Заснемане на рекламно видео от вкъщи

Коронавируса затвори всички ни вкъщи за известно време. Това обаче, не ни спира да продължаваме да се забавляваме с фотоапаратите, дори и в извънредно положение. На скоро попаднах на един много интересен instagram акаунт – The Garage Learning. В него показват много креативни идеи за заснемане на видео. Една ми допадна много, защото лесно може да бъде пресъздадена в домашни условия. Ето за какво говоря.

Пресъздаването на тази техника е изключително лесно и изисква следните неща:

  • 3 кенчета газира напитка
  • Дъска
  • 3 пирона
  • Конец/корда
  • тиксо
  • 3-4 видии
  • Камера – може телефон, може и фотоапарат

От къде да започнем

Слагаме 3-те кенчета в една линия, като измерваме да са горе долу в средата на дъската, за да има място за движение в двете посоки. Последното и най-задно кенче трябва да е празно и съответно забито на пиронче, за да може да се върти около оста си.

За гърба на първите две кенчета залепяме конец. Конеца трябва да премине зад пирончета забити в левият и десният край на дъската. По този начин можем да издърпваме конеца и кенчетата да се дръпнат назад.

Използваме 4-те видии за да ги навием в долната част на кенчето. След това около тях намотаваме конеца. По този начин при издърпване на конеца, кенчето се върти.

Ето как изглеждаше при нас backstage-a

Това, което трябва да се случи е, докато ваш помощник издърпва конците, вие заснемате с камерата като я приближавате бавно напред. Ако нямате помощник, можете да вържете конците за камерата така, че като я издърпвате напред, кенчетата да се движат.

За по-плавно движение напред използвам релса RatRig V-SLIDER MINI 35.

Ето така изглеждат първите ни опити. Както се вижда, трябва да се опитате да дърпате конците по-бързо, за по-добър ефект.

Естествено, доста неприятно е премахването на конците от кадъра. За целта се използва Adobe After Effects и по-точно CC Wire removal ефекта. Просто цъкате двете точки около конците и проследявате докато излязат от кадър.

Ето го и финалният резултат

Надявам се да ви е било интересно.

P.S. Статията не е спонсорирана от Coca-Cola 🙂

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image