fbpx

Нощ на Хотелите – София

Както може би, мнозина от вас знаят, на 27-ми септевмри се чества световният ден на туризма. Целта на този ден е да се повиши осведомеността за ролята на туризма в рамките на международната общност и да се покаже как се отразява на социалните, културните, политическите и икономическите ценности в световен мащаб. Нещо, което е възможно да не знаете обаче е факта, че на 28 септември в София ще се проведе едно уникално по своята същност събтие наречено „Нощ на Хотелите“. Целта на събиетито е да популяризира София и нейното превръщане във все по-привлекателна, модерна и сигурна туристическа дестинация, която приема своите гости с креативност и толерантност. И така на 28 септевмри, в знак на благодарност към Софиянци и тяхното гостопримевсто към турисите, хотелите ще отворят своите врати и срещу символична сума, посетителите ще могат да резервират нощувка в хотел с 3,4 или 5 звезди.

Какво да очакваме на този ден?

Съпътстващите мероприятия и изненади не са малко на брой, но можем да наблегнем на няколко акцента от деня.

#ОпознайСофия

Събитието „Нощ на Хотелите“ се организира от Travel Academy с подкрепата на Столична община и благодарение на нея, Софиянци, както и посетителите на града ще могат да участват в безплатна пешеходна обиколка с тема „Опознай София“ в централната градска част“. Освен това, ще имат възможността да посетят напълно безплатно Регионален Исторически Музей София, Парк Врана и Зоопарк София.

На този етап, все още не са обявени точните часове и работното време на споменатите обекти, затова препоръчвам да следите сайта на организаторите:

„Нощ на Хотелите“ – официален уебсайт

#БлагодаримВиСофиянци

Вторият акцент на деня ще бъде #БлагодаримВиСофиянци. По този начин, рганизаторите искат да изкажат своята благодарност към столичани за тяхната гостоприемност и толерантност към гостите на града, помагайки на туристите да създадат незабравими спомени за София. С тази инициатива, организаторите, приканват столичани да изжевеят една различна и необикновена нощ в собствения си град и да погледнат града си през очите на туриста.

#РомантичнаНощСофия

С този акцент, организаторите искат да предоставят едно романтично изживяване за влюбените двойки, като ги откъснат от сивотата на забързаното ежедневие и ги оставят да си подарят едно романтично изживяване в столицата на България.

Полезна информация

За да можете да проследите събитието и всичко случващо се около него горещо препоръчвам да следите страницата на събието за последните ъпдейти.

Уебсайт на „Нощ на Хотелите“: https://hotels-night.bg
Facebook страница на събитието: https://www.facebook.com/hotelsnight/
Списък с хотели, участващи в събитието: https://hotels-night.bg/hotels/

За желаещите да направят своите резервации е важно да се спомене, че резервациите ще стартират в 10:00 на 17.09.2019 (Денят на София) и ще приключат в 23:45 ч. на 20.09.2019 или до изчерпване на свободните места.

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image