fbpx

Следобеден поглед над Братската могила в Пловдив

Трябваше да свършим нещо бързо в мола и след „Оффф пак ли в мола“, реших че може би ще е добра идея да взема дрона с мен и да видим какво ще стане. За мой късмет, този път приключихме с моловете в рамките на 15 минути (success). Отправихме се към Братската могила. За тези, които не за запознати, Братската могила е мемориален комплекс в Пловдив, посветен на падналите за Освобождението на България от османско владичество и по време на Балканските, Първата световна и Втората световна войни. Монументът символизира тракийска могила, а погледнат отгоре наподобява стилизиран каменен венец. В средата на паметника е горял „вечен огън“

Паметника се намира близо до парк „Отдих и Култура“, в квартал Смирненски. В близост се намират Гребна база, стадион „Пловдив“, мол „Пловдив“, а в далечината се вижда и Бунарджик тепе, а на върха му се вижда паметника на Альоша.

Снимките представляват една различна гледка над това, което в града приемаме за даденост и „нищо особено“.

Галерия

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image