fbpx

Фестивал на светлините – Пловдив 2019

Тази година на 9 Май, денят на Европа, в Пловдив се проведе първият „Фестивал на светлините“, в централната част на града. Присъстващите успяха да видят как някои от най-красивите фасади в центъра на града „оживяват“ под цветните светлини на завладяващо 3D мапинг шоу.

В месеца на европейските избори, 3D филм на тема „Заедно избираме нашето бъдеще“ беше прожектиран върху емблематична сграда в центъра или по-точно на площад „Стефан Стамболов“. Прожекцията беше съпроводена със серия от статични арт проекции в центъра на града, на сградата на Община Пловдив, светлинни инсталации в Цар Симеоновата градина, около водната каскада по стълбите на ул. „Ангел Букурещлиев“ (известни като „стълбите на Каменица“) и Античния стадион на Филипопол.

Бяхме от късметлиите, които успяха да се вредят на добро място, в близост до фонтана на копчетата, от където имахме добра видимост към 10 минутният 3D филм. За съжаление, не носихме статив и се наложи да импровизираме малко със снимките и видеото. Все пак се надяваме да ви харесат.

Видео

За съжаление, липсата на статив и множеството хора около мен, наложиха лека импровизация и снимах за кратко от ръка, а по-късно успях да стабилизирам камерата до фонтана. 10 минутното видео, можете да гледате тук:

Снимки

Marin.T
Марин e човека, който се занимава с организацията на всички пътувания – резервации, избиране на маршрути и подготвяне на багаж. Работи активно в IT сферата, но още по-активно обича да си почива.

Оставете коментар

Copyrighted Image